Kazalište Ulysses

Redateljica: Lea Anastazija Fleger
Kostimografkinja: Irena Sušac
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Dizajn svjetla: Nikša Mrkonjić
Autora fotografija: Kristijan Vučković

Igraju:

Aleksej: Goran Grgić
Josip: Silvio Mumelaš
Ivana: Katarina Strahinić

Kazalište Ulysses

Predstava "Pečat“ Borne Vujčića, u režiji Lee Anastazije Fleger, premijerno je izvedena 2015. godine na Velikom Brijunu, u sklopu 15. sezone Kazališta Ulysses. U glavnoj ulozi nastupa proslavljeni kazališni doajen Goran Grgić te mladi glumci Katarina Strahinić i Silvio Mumelaš.
Radnja "Pečata“ prikazuje ljudske sudbine zapečačene ideologijom postdemokratskog sistema uspostavljenog nakon revolucije, preispitujući granice između utopije i distopije te postavke za postojanje idealnog društva. Drama Borne Vujčića pokušaj je da se umjetničkim djelom uđe u dijalog s kontroverznim, a opet sveprisutnim pitanjima o društvu u kojem se (s)nalazimo.
Mladi autor Borna Vujčić predstavu "Pečat" posvetio je svojem pokojnom ocu, dramatičaru Borislavu Vujčiću, suosnivaču Kazališta Ulysses.
"Zanosimo se fantazijom društva bez kontrole, pa se začas prestrašimo dublje pomisli na takav svijet. A kad okrenemo ploču i pomislimo kako je čovjeku vodstvo suđeno, suočimo se sa sjećanjima na mnoge koji su snažnom vlašću svoje narode unakazili. Radi se o problemu čije je rješavanje posao u rangu Sizifovog. Razlog tome je, postat će jasno svima, ljudska narav. Neki se u njoj trude vidjeti neiskvarenu dobrotu, ali od toga ih lako može razuvjeriti svaka dnevna novina. Teško je reći je li sablasno ili tužno pomiriti se s tim da nema drugog krivca za ove nepravde od nas samih.“ – objasnio je Borna Vujčić.