Svečana 50. izvedba predstave "Leda"

29. 05. 2012.

U četvrtak, 31. svibnja 2012. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", održat će se svečana pedeseta izvedba predstave "Leda" Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana. "Ništa što se može dogoditi između jednog muškarca i jedne žene nije tako važno te bi o tome trebalo naročito razbijati glavu.", govori nam Miroslav Krleža kroz usta jednog od svojih likova, dok nam cjelinom "Lede" poručuje upravo suprotno. Ovaj ponajprije glumački komad, blistavo napisanih dijaloga, intrigantnih situacija i višeznačnih odnosa, podjednako je komedija, koliko i salonska drama; "ljubavna igra", koliko i egzistencijalna melodrama. U režiji Borisa Svrtana, donedavno glumca teatra u Frankopanskoj, a sada pedagoga na Akademiji dramskih umjetnosti i redatelja, u "Ledi" igraju Ozren Grabarić, Janko Rakoš, Bojana Gregorić Vejzović, Franjo Dijak i Jelena Miholjević, te Damjan Sabolić Novaković, Mirela Videk i Marko Gudelj. Scenograf je Miljenko Sekulić, kostimograf Leo Kulaš, suradnik za govor Tomislav Rališ, koreografkinja je Mirjana Preis, a svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik. Premijera "Lede" je bila u siječnju 2011.,

"Gavella i Europlakat Fair" 2012.

25. 05. 2012.

Na kraju i ove sezone teatra u Frankopanskoj susrest ćemo se i družiti na "Gavella & Europlakat Fairu" - festivalu svih predstava koje su trenutno na repertoaru vašeg i našeg kazališta, a koje ćete, tijekom dva tjedna u lipnju, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna! Festival započinje u srijedu, 30. svibnja izvedbom premijerne predstave "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića, a završava 14. lipnja predstavom "Tartuffe" J. B. P. Molierea, u režiji Marca Sciaccaluge.

Anja Šovagović Despot nagrađena na 19. Festivalu glumca

22. 05. 2012.

Na sinoć završenom 19. Festivalu glumca nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu dobila je Anja Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića. Predstava je premijerno izvedena u ožujku 2011. a ove je sezone još možete pogledati usrijedu, 30. svibnja 2012.

Predstavljanje zbirke pjesama "Slušaj srce" Predraga Vušovića Pređe

08. 05. 2012.

U petak, 11. svibnja 2012. u 12,00 sati, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku i Gradskog dramskog kazališta "Gavella", održat će se predstavljanje zbirke pjesama "Slušaj srce" Predraga Vušovića Pređe. Knjigu će predstaviti Ivana Burđelez, Luko Paljetak, Jasna Vušović te Pređini kolege i prijatelji uz pratnju Klape "Nostalgija". Predrag Vušović bio je dugogodišnji član glumačkog ansambla GDK "Gavella" obilježivši svojom pojavom noviju povijest ovoga kazališta. Pređo je preminuo u Zagrebu, 17. veljače 2011., od posljedica moždanog udara.

Dan posvećen dr. Branku Gavelli

03. 05. 2012.

U utorak, 8. svibnja 2012., u kazalištu "Gavella" održat će se "Dan posvećen dr. Branku Gavelli" kojim, uz izložbu otvorenu u Atriju kazališta, obilježavamo pedeset godina od smrti osnivača teatra u Frankopanskoj 10, dr. Branka Gavelle. U 10,00 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma scenarista i redatelja Hrvoja Juvančića, "Tajna Branka Gavellle". Od 11,00 do 14,00 sati na Forumu "Dr. Branko Gavella - riječ i prostor" govorit će Branko Hećimović, Tonko Lonza, Pero Kvrgić, Ana Lederer, Ivica Matičević, Dubravka Crnojević - Carić, Antun Pavešković, Sibila Petlevski i Boris Senker. U 19,30 sati bit će prikazana projekcija filmskog zapisa predstave "U logoru" Miroslava Krleže, u režiji dr. Branka Gavelle iz 1954. godine.Ulaz na sva događanja je slobodan.

Slijedi na repertoaru

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

PREMIJERA
Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Utorak, 16. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Srijeda, 17. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Četvrtak, 18. travnja 20:00 h