Zbog oštećenja izazvanih potresom kazalište "Gavella" – radi detaljnog tehničkog pregleda i sanacije štete – do daljnjega neće moći igrati predstave u svojoj dvorani u Frankopanskoj.
No to ne znači da stajemo s produkcijskim planovima i aktivnostima, pa tako nastavljamo rad na predstavi"Usidrene", po tekstu Elvisa Bošnjaka i u režiji Anastasije Jankovske, koja nastaje u koprodukciji HNK Split, HNK Zadar i GDK "Gavella", a koja će svoju praizvedbu imati u kolovozu, na Splitskom ljetu.
Ubrzo počinjemo i probe za drugu koprodukciju, "Višnjik" A. P. Čehova iredatelja Dražena Ferenčine, u kojoj udružujemo snage s HNK u Osijeku i Osječkim ljetom kulture, u sklopu čijeg programa je planirana i premijera u srpnju.
Uz spomenuta dva naslova, u tijeku je i rad na projektu "Sanjam(o)predstavu" gdje, pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, glumice i glumci našeg ansambla snimaju seriju prizora koji će se prikazivati u sklopu Gavelline daleKOVIDnice te će publika biti pozvana predložiti im nastavke, nakon čega se nadamo i izvedbi uživo, u nekom od gradskih prostora na otvorenom.
Tu je i naš mali kazališni kviz "Bez guglanja, molim!", kao i snimke naših predstava, koje se još uvijek mogu pogledati. Idemo dalje i vidimo se što prije!