Sinoć je u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, održana zagrebačka premijera predstave "Višnjik", po drami A. P. Čehova, nastale u koprodukciji GDK "Gavella", HNK u Osijeku i 20. Osječkog ljeta kulture. Mnogobrojna publika je toplim pljeskom nagradila ansambl predstave, a gradonačelnik Osijeka, Ivan Vrkić, poslao je pismo ansamblu predstave.

"Poštovani predstavnici Gradskog dramskog kazališta Gavella i svi uvaženi uzvanici,

kao gradonačelnik Grada Osijeka govorim ispred svih koji su nakon odgledanih izvedbi Višnjika doma ponijeli dašak inteligencije i emocija koje je Čehov vječno zapisao u svojim radovima.

U svim svojim djelima Čehov kao trajnu inspiraciju ima život koji teče pred očima ljudi koji ga komentiraju i žale se na njega, sa sjećanjem na bolja vremena, ne preuzimajući odgovornost i želju za akcijom, čineći svoje likove nemoćnima. Realizacija suradnje i izvedba ove predstave zbog novonastalih okolnosti našla se pred velikim izazovom. Dok su mnogi, baš kao što bi to napravili likovi u nekim od djela ruskog pisca, digli ruke i dok se svijet tek privikao na izvanredno stanje, a kazališta se našla pred velikim preprekama, vi niste dozvolili da samo pasivno promatrate kako vas život prestiže, već ste ostali na putu proaktivnosti i odlučili biti pozitivna promjena.
Neizmjerno mi je stoga zadovoljstvo govoriti o kulturnom uspjehu i suradnji Grada Osijeka, Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i ovako renomiranoga kazališta kao što je Gavela, jer ste od godine bez kazališta uspjeli napraviti izvrsnu predstavu koja nas je povezale jače nego ikada.
Tako se ponovno pokazalo kako kultura otvara brojna vrata, a nama je otvorila ona k razvoju budućih suradnji i uspjeha u vremenu koje predstoji i kojemu se skupa moramo radovati jer radom i željom, kako smo i dokazali, možemo sve."