U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. konferencijom za medije najavili smo novu predstavu – praizvedbu teksta Dina Pešuta „Stela, poplava“ u režiji Selme Spahić. Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za "Stelu, poplavu". U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom. Hotelska soba i lica koja se u njoj spotiču i udaraju jedna o druge, odbijajući se od nemogućnosti ili nesposobnosti da vole i budu voljena, da se ogriju, dovoljni su za niz strastvenih sukoba čiji sudionici poput boksača "gube dah i ne predaju se".
"Ovo je za mene specifičan proces. Meni je "Stela" bitan komad, jer je prekretnica u mojoj karijeri i pokazuje trenutak u kojem sam se opustio i počeo tražiti umjetnički izraz svojih osjećaja. Riječ je o komadu koji je trebalo istraživati i prepustiti mu se, i drago mi je da je to Selma radila" istaknuo je Dino Pešut.
"Ova predstava otvara pitanja bismo li se nakon katastrofe zapitali o našim obiteljima, o emocijama? Bilo je to tematski i autoironijski zabavan rad. Meni je važno što sam radila ovaj tekst, koji je napisao Dino Pešut i koji će prvi put biti postavljen na scenu upravo u kazalištu "Gavella"". Rekla je Selma Spahić.
U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Najava predstave "Stela, poplava"