Izvedba "Procesa" za obitelj Roberta Budaka

21. 03. 2019.

Sav prihod izvedbe predstave "Proces" Franza Kafke, u režiji Renea Medvešeka, koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka, donirat će se obitelji prerano preminulog glumca Roberta Budaka

"Stela, poplava" i građanska inicijativa

19. 03. 2019.

Za današnju (utorak, 19. ožujka 2019.) izvedbu nove predstave “Stela, poplava” sve ulaznice stoje 20,00 kn. Pridružujemo se građanskoj inicijativi i senzibiliziramo javnost na aktualni problem zlostavljanja te na činjenicu da su posljedice psihičkog zlostavljanja nesagledive i trajne.

Premijera predstave "Stela, poplava"

17. 03. 2019.

U subotu, 16. ožujka 2019. u kazalištu „Gavella“ održana je praizvedba predstave „Stela, poplava“ Dina Pešuta, u režiji Selme Spahić. "Stela, poplava“ obiteljska je drama i prikazuje događaje tijekom jedno noći u sarajevskom hotelu. Poznata glumica Stela, s obitelji je doputovala u Sarajevo kako bi preuzela nagradu za životno djelo; novinarka Ivana, također s obitelji, stiže kako bi napravila veliki razgovor sa Stelom.

Najava predstave "Stela, poplava"

14. 03. 2019.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. konferencijom za medije najavili smo novu predstavu – praizvedbu teksta Dina Pešuta „Stela, poplava“ u režiji Selme Spahić. Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za "Stelu, poplavu". U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom."
U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Dan žena i "Stela, poplava" u kazalištu "Gavella"

07. 03. 2019.

Sve gledateljice koje 8. ožujka, na Dan žena, dođu na blagajnu teatra u Frankopanskoj, moći će kupiti ulaznice za bilo koju izvedbu Stele, poplave 50% povoljnije! Predstava o glumcima, za glumce: Jelenu Miholjević, Tenu Nemet Brankov, Filipa Križana, Darka Stazića, Kseniju Pajić, Svena Šestaka, Marka Petrića i Igora Kovača, "Stela, poplava", nova je premijera kazališta "Gavella". Dino Pešut peterostruki je dobitnik nagrade "Marin Držić", a Selma Spahić redateljica je čije predstave s uspjehom igraju u mnogim teatrima u regiji.

Rođendan Pere Kvrgića

04. 03. 2019.

Na današnji dan, 4. ožujka 1927., u Moravicama, u Gorskom kotaru, rođen je Pero Kvrgić, legenda hrvatskog glumišta i jedan od osnivača kazališta "Gavella". Čudesni virtuoz koji je "od malih uloga napravio velike, a od velikih – najveće", dobitnik vjerojatno svih važnijih nagrada u zemlji i šire, u jednom od ne tako davnih razgovora je rekao: "Gluma je istina, sažeta istina koja traje koliko i predstava. Koji put i duže od predstave. To je zapravo cilj teatra, da traje i nakon predstave." Kvrgićevo trajanje, njegova darovitost i posvećenost glumi, nebrojeno su nas puta ostavili bez daha. Sretan rođendan, Pero!