U petak, 11.listopada, izvedbom predstave "Baal" Andreja Rozmana Roze, u režiji Vite Taufera i produkciji Slovenskog mladinskog gledališča izLjubljane, svečano smo otvorili 34. "Gavelline večeri" festival koji u svom ovogodišnjem programu, u odabiru Dražena Ferenčine, Sonje Kovačić i Enesa Vejzovića, ravnatelja, producentice i glumca kazališta "Gavella", obuhvaća 11 predstava, od čega je 10 u konkurenciji za nagrade, a jedna će biti prikazana izvan konkurencije, na zatvaranju festivala. Festival je otvorenim proglasila gđa. Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.
Tijekom 11 večeri gledatelji pogledat ćemo i usporediti kazališne uspješnice iz Ljubljane, Splita, Beograda, Sarajeva, Varaždina, Maribora i Zagreba. Nakon svake predstave, atriju kazališta razgovarat ćemo sa zainteresiranom publikom o predstavi, a razgovore će voditi Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja i sveučilišna nastavnica te glumci kazališta "Gavella".
Dodijelit ćemo četiri nagrade, a odluku o najboljoj predstavi, najboljoj režiji, najboljoj ženskoj te muškoj ulozi donijet će tročlano prosudbeno povjerenstvo - Biserka Ipša, Anica Tomić i Gea Vlahović.
Pobjednike 34. "Gavellinih večeri" saznat ćemo u srijedu, 23. listopada 2019.

Svečano otvorene 34. "Gavelline večeri"