"Stela, poplava" i građanska inicijativa

19. 03. 2019.

Za današnju (utorak, 19. ožujka 2019.) izvedbu nove predstave “Stela, poplava” sve ulaznice stoje 20,00 kn. Pridružujemo se građanskoj inicijativi i senzibiliziramo javnost na aktualni problem zlostavljanja te na činjenicu da su posljedice psihičkog zlostavljanja nesagledive i trajne.

Premijera predstave "Stela, poplava"

17. 03. 2019.

U subotu, 16. ožujka 2019. u kazalištu „Gavella“ održana je praizvedba predstave „Stela, poplava“ Dina Pešuta, u režiji Selme Spahić. "Stela, poplava“ obiteljska je drama i prikazuje događaje tijekom jedno noći u sarajevskom hotelu. Poznata glumica Stela, s obitelji je doputovala u Sarajevo kako bi preuzela nagradu za životno djelo; novinarka Ivana, također s obitelji, stiže kako bi napravila veliki razgovor sa Stelom.

Najava predstave "Stela, poplava"

14. 03. 2019.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. konferencijom za medije najavili smo novu predstavu – praizvedbu teksta Dina Pešuta „Stela, poplava“ u režiji Selme Spahić. Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za "Stelu, poplavu". U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom."
U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Dan žena i "Stela, poplava" u kazalištu "Gavella"

07. 03. 2019.

Sve gledateljice koje 8. ožujka, na Dan žena, dođu na blagajnu teatra u Frankopanskoj, moći će kupiti ulaznice za bilo koju izvedbu Stele, poplave 50% povoljnije! Predstava o glumcima, za glumce: Jelenu Miholjević, Tenu Nemet Brankov, Filipa Križana, Darka Stazića, Kseniju Pajić, Svena Šestaka, Marka Petrića i Igora Kovača, "Stela, poplava", nova je premijera kazališta "Gavella". Dino Pešut peterostruki je dobitnik nagrade "Marin Držić", a Selma Spahić redateljica je čije predstave s uspjehom igraju u mnogim teatrima u regiji.

Rođendan Pere Kvrgića

04. 03. 2019.

Na današnji dan, 4. ožujka 1927., u Moravicama, u Gorskom kotaru, rođen je Pero Kvrgić, legenda hrvatskog glumišta i jedan od osnivača kazališta "Gavella". Čudesni virtuoz koji je "od malih uloga napravio velike, a od velikih – najveće", dobitnik vjerojatno svih važnijih nagrada u zemlji i šire, u jednom od ne tako davnih razgovora je rekao: "Gluma je istina, sažeta istina koja traje koliko i predstava. Koji put i duže od predstave. To je zapravo cilj teatra, da traje i nakon predstave." Kvrgićevo trajanje, njegova darovitost i posvećenost glumi, nebrojeno su nas puta ostavili bez daha. Sretan rođendan, Pero!

Otkazuje se izvedba predstave "Tesla Anonimus" 1.ožujka

28. 02. 2019.

Predstava "Tesla Anonimus" Filipa Šovagovića, koja se trebala odigrati u petak, 01. ožujka, otkazuje se zbog bolesti. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Premijera "Kiklopa" Ranka Marinkovića

23. 02. 2019.

U petak, 22. veljače 2019. u 20,00 sati, u kazalištu "Gavella" održala se premijera predstave "Kiklop" Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića.
Mnogi ga smatraju najvećim romanom naše književnosti, a sada, nakon više od 40 godina, Kiklop ponovno stiže na scenu.

"Kralj Rikard III." osvojio nagradu Zlatni studio

04. 02. 2019.

Predstava "Kralj Rikard III." proglašena je najboljom predstavom na dodjeli nagrada Jutarnjeg lista - Zlatni studio koja se održala u subotu, 2. veljače. Značaj ove nagrade je tim veći jer je dobitnike odabrala publika. Premijera predstave je bila 15. prosinca 2017. i do sada je imala 43 izvedbe, te pet na gostovanjima. Ako ste propustili pogledati najbolju predstavu po izboru gledatelja - "Kralja Rikarda III:" možete pogledati u petak, 15. veljače 2019.

Radno vrijeme blagajne

30. 01. 2019.

Od četvrtka, 31. siječnja do srijede, 6. veljače, blagajna kazališta "Gavella" radit će od 13,00 sati do početka predstave.

Otkazuje se izvedba predstave "Slikari rudari" u subotu, 26. siječnja

25. 01. 2019.

Predstava "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, koja se trebala odigrati u subotu, 26. siječnja, otkazuje se zbog bolesti glumca. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.