Radno vrijeme blagajne

14. 09. 2018.

Do petka, 21. rujna blagajna kazališta "Gavella" će raditi od 13,00 do 20,00 sati.

Premijera predstave "Pijani"

11. 09. 2018.

U petak, 14. rujna 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas prva ovosezonska premijera, predstava "Pijani" Ivana Viripajeva, u režiji Vite Tufera. U drami suvremenog ruskog dramatičara Ivana Viripajeva, svi su likovi pijani. Pijanstvo je ovdje koncept, metafora i stanje. Jer opijeni alkoholom, zapravo su pijani – zbunjeni, dezorijentirani, izgubljeni – duhom. U režiji Vite Taufera Pijani" nam se ukazuju kao komad koji priziva elektriziranu kolektivnu igru, sav u nervoznom gibanju i strastenoj logoreji, svadljiv i tjelesan, gdje su bujice riječi i kovitlaci pijanstava iskaz onog potisnutog, zapretenog u nama.. Dramaturg predstave je Dubravko Mihanović, scenograf Igor Pauška, kostime potpisuje Marita Ćopo, autori glazbe su Nana Forte i Jure Ivanušič, suradnik za scenski pokret je Pravdan Devlahović, a suradnica za scenski govor je Ivana Buljan Legati.
"Pijane" na scenu kazališta "Gavella" donose: Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Martina Čvek, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Nela Kocsis, Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Živko Anočić, Amar Bukvić, Enes Vejzović i Tena Nemet Brankov.

Ozren Grabarić nagrađen na Viminacium Festu

10. 09. 2018.

Na prvom festivalu "Viminacium Fest - mitovi stari i novi" koji se od 4. do 9. rujna 2018. održavao u Arheološkom parku Viminacium pored Požerevca, Ozren Grabarić osvojioje čak dvije nagrade za najboljeg glumca. Stručni žiri Festivala kojeg su činili redatelj Dejan Mijač, scenograf Miodrag Tabački te glumac Saša Torlaković, u konkurenciji pet predstava u odabiru izbornika Mihajla Nestorovića, jednoglasno je dodijelio nagradu za najboljeg glumca Ozrenu Grabariću za ulogu Kralja Rikarda III. Kazalište "Gavella" otvorilo je festival u utorak, 4. rujna, a Ozren Grabarić proglašen je glumcem večeri.

"Kralj Rikard III." na festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi"

03. 09. 2018.

U utorak, 4. rujna kazalište "Gavella" gostovat će na prvom kazališnom festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi" s predstavom "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.Festival se održava od 3. do 9. rujna u amfiteatru Arheološkog parka Viminacium, organizatorifestivala su Grad Požarevac, Arheološki park - Viminacijum i Centar za kulturu Požarevac.Selektor i autor festivala Mihajlo Nestorović odabrao je pet predstava koje su u konkurenciji za nagradu Viminacium maximus a svake će večeri publika birati najboljeg glumca ili glumicu. U stručnom žiriju su: redatelj Dejan Mijač, profesor FDU Miodrag Tabački i dramski umjetnik Saša Torlaković. Na nedavno završenom festivalu Purgatorije u Tivtu Bojana Gregorić Vejzović osvojila je nagradu za glumačku bravuru, za ulogu kraljice Margarete.
"Kralja Rikarda III." na matičnoj pozornici možete pogledati 19. i 20. rujna 2018.