Udruga "Pavenka" iz Brinja organizirala posjet kazalištu "Gavella"

24. 02. 2018.

U petak, 23. veljače 2018. Udruga žena "Pavenka" iz Brinja organizirala je posjet kazalištu "Gavella". Pedesetak Brinjaka stiglo je autobusom, a još toliko sumještana koji žive u Zagrebu pridružilo se na predstavi "Sjećanje šume", koja je nastala po romanu Damira Karakaša. Brinjaci su stigli u Zagreb punih ruku, pa su se glumci i autorski tim predstave počastili ličkim specijalitetima.

Razgovor s autorima predstave "Sjećanje šume"

23. 02. 2018.

U četvrtak, 1. ožujka 2018. nakon izvedbe predstave "Sjećanje šume" u Kazališnom klubu "Gavella" održat će se razgovor s autorima i glumačkim ansamblom predstave. Ulaz je slobodan.

Otkazuju se "Nevidljivi", igra se "Kao na nebu"

15. 02. 2018.

Zbog bolesti se otkazuje izvedba predstave "Nevidljivi" koja se trebala odigrati danas, u četvrtak, 15. veljače 2018. Umjesto nje, na sceni kazališta "Gavella" možete pogledati predstavu "Kao na nebu". Ulaznice kupljene za izvedbu "Nevidljivih", vrijede za večerašnju izvedbu "Kao na nebu", ili ih možete zamijeniti za izvedbu "Nevidljivih" 2. ožujka 2018. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona (01) 4864 616.

Otkazuje se izvedba predstave "Umišljeni bolesnik", igra se "Tesla Anonimus"

12. 02. 2018.

Zbog bolesti se otkazuje izvedba predstave "Umišljeni bolesnik" koja se trebala odigrati u srijedu, 14. veljače 2018. Umjesto nje, na sceni kazališta "Gavella" možete pogledati predstavu "Tesla Anonimus". Ulaznice se mogu vratiti ili zamijeniti na blagajni kazališta, a sve informacije vezane uz povrat ili zamjenu možete dobiti od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona (01) 4864 616.

Gradonačelnik obišao gradilište nove dvorane

08. 02. 2018.

U četvrtak, 8. veljače 2018. Milan Bandić, Gradonačelnik grada Zagreba obišao je gradilište nove pokusne dvorane teatra u Frankopanskoj, buduće Scene 121, koja će nastati iznad atrija kazališta. Radovi bi trebali trajati godinu dana, nakon čega će kazalište "Gavella" i Grad Zagreb dobiti novu dvoranu s oko 120 mjesta.

Radno vrijeme blagajne u nedjelju, 4.2.

02. 02. 2018.

U nedjelju, 4. velječe 2018. blagajna kazališta "Gavella" radit će od 10,00 do 13,00 sati, te od 17,00 do 20.00 sati.

Gostovanje Ludens teatra s predstavom "Sjećanje vode"

01. 02. 2018.

U nedjelju, 4. velječe 2018., u kazalištu "Gavella" gostovat će Ludens teatar s predstavom "Sjećanje vode" Shelagh Stephenson, u režiji Franke Perković. "Sjećanje vode" tekst je britanske autorice Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, nagrađen je prestižnom nagradom Olivier za najbolju komediju. Tri sestre susreću se uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva evocirajući sjećanja na zajedničko odrastanje u obitelji složenih odnosa: Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, najmlađa, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima. U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić te Ivan Grčić.

Premijera predstave "Sjećanje šume"

29. 01. 2018.

U srijedu, 31. siječnja 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas premijera predstave "Sjećanje šume" Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović te dramatizaciji Nine Bajsić i Tamare Damjanović. Roman "Sjećanje šume", dobitnik prve Nagrade Fric, koju za najbolju neprevedenu prozu protekle godine dodjeljuje tjednik Express, "mala je velika knjiga", "snažna, ogoljena, surova proza u kojoj jezik titra na granici pojavnoga", priča o odrastanju u već prepoznatljivoj Karakaševoj Lici, kraju gdje se emocije teško pokazuju i gdje nije lako biti drugačiji...

Izvedba predstave "Tesla Anonimus" u suradnji s Udrugom "Zamisli"

09. 01. 2018.

Udruga "Zamisli" i kazalište "Gavella" nastavljaju s izvođenjem predstava prilagođenih osobama oštećenog vida. U četvrtak, 11. siječnja 2018, izvest će se predstava "Tesla Anonimus" autora koncepta Filipa Šovagovića.Od premijere u svibnju prošle godine, predstavu "Tesla Anonimus" vidjela je publika u Ptuju, Krapini, Puli, Čakovcu, Karlovcu i Sarajevu, na festivalu "Dani Jurislava Korenića", na kojem je Marko Petrić nagrađen nagradom "Žan Marolt" za najboljeg glumca. Izvedba predstave u Kamernom teatru 55 u Sarajevu bila je prva izvedba sa narativnim prijenosom za slijepe i slabovidne osobe u Bosni i Hercegovini.

"Tesla" i "Srce" na novom prizorištu, Sceni na sceni

02. 01. 2018.

Večerašnja izvedba predstave "Tesla Anonimus" i sutrašnja izvedba predstave "Srce veće od ruku" po prvi put će se odigrati na velikoj sceni kazališta "Gavella". Do završetka radova na izgradnji pokusne dvorene, u rujnu 2018., te dvije uspješne predstave, čije su premijere održane na Sceni 121, igrat će na novom prizorištu, Sceni na sceni.