U četvrtak, 7. i u petak, 8. veljače 2013. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu igra predstava "Odisej" Gorana Stefanovskog, nastala u koprodukciji šest teatara i jednog festivala - GDK "Gavella" iz Zagreba; Teatra Ulysses s Brijuna; Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada; Slovenskog narodnog gledališča - Drama iz Maribora; Ateljea 212 iz Beograda; Festivala Sterijino pozorje iz Novog Sada te Teatra navigator iz Skopja. Nakon prošloljetne praizvedbe u srpnju na Brijunima, tri mariborske izvedbe, tri novosadske te pet zagrebačkih izvedbi - vječna priča o lutanju i ljubavi, vjernosti i izdaji u izvedbi sjajne glumačke ekipe opet stiže na pozornicu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. U predstavi, čiju režiju potpisuje Aleksandar Popovski, dramaturgiju Dora Delbianco, scenografiju skupina NUMEN, kostimografiju Marita Ćopo a glazbu skupina Foltin, igraju: Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matijašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

Kritika je, nakon praizvedbe zabilježila: "Ovo je opojna kazališna čarolija u kojoj nema trule dnevne politike. (...) Kazališni čarobnjak Popovski jedinstvenu predstavu umijesio je i od antičkog, ali i balkanskog krvavog tijesta umetnuvši u nju i elemente mjuzikla te dječje predstave. (...) Odisej je zločinac kojem bi bogovi progledali kroz prste, ali ne i ljudi." (Denis Derk, Večernji list).

"Goran Stefanovski je najbolji dramski pisac s prostora bivše Jugoslavije. (...) Njegova je osnovna metoda parodija, samo ozbiljna. Štoviše, moglo bi se reći da Stefanovski ispisuje svojevrsne moralitete. (...) Odiseja nadahnuto igra Ozren Grabarić, koji predvodi ansambl od deset glumaca, skopskih, ljubljanskih, beogradskih, zagrebačkih." (Tomislav Čadež, Jutarnji list).

"Odisej" ponovno u Novom Sadu