U konkurenciji 18. Festivala glumca, koji se od 14. do 23. svibnja 2011. održava u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Iloku, u srijedu 18. svibnja u 19,00 sati u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima, kazalište "Gavella" odigrat će "Tartuffea" J. B. P. Molierea u režiji Marca Sciaccaluge. Predstava je premijerno izvedena u rujnu 2010. i nedavno je proslavila 50. izvedbu.

"Sciaccalugin "Tartuffe" maestralna je osuda licemjerstva, ostvarenje koje odlično pokazuje kako je Moliere bio i ostao bezvremenski, a bome i jedinstven u ismijavanju ljudske gluposti." (Zrinka Zorčec, "Vjesnik")

"Grabarić se fantastično snalazio u izvrsnom prijevodu Vladimira Gerića, nije repao s rimovanim brzim rečenicama, nije podilazio publici, ali je svakim izlaskom podizao temperaturu u gledalištu. Dostojnog partnera imao je u Enesu Vejzoviću kao Orgonu, kao i u temperamentnoj, putenoj Nataši Janjić kao Emliri. (Denis Derk, "Večernji list")

"Svakako otiđite pogledati "Tartuffea" kako svima sve brani u ime višeg cilja, a sam cijeni samo ono što se može staviti u se, na se i poda se. I dok ga gledate, zamislite da nije riječ o pobožnjaku, nego o državotvornom domoljubu, vođi oporbe, vladinom kritičaru iz neke nevladine organizacije, sindikalnom čelniku, šefu Svjetske banke ili predsjedniku Amerike - i sve će biti isto. Mi u očima Tartuffea ne smijemo ništa, a on smije sve, samo zato što je stavio masku na lice svoje pohlepe." (Boris Beck, Nacional.hr)

U predstavi igraju Dubravka Miletić, Enes Vejzović, Nataša Janjić, Filip Križan, Ivana Roščić, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Ana Kvrgić, Nenad Cvetko i Đorđe Kukuljica. Scenografiju potpisuje francuski glumac scenograf i kostimograf Jean-Marc Stehlé, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu Arturo Annecchino.

tartuffe