"Balade Petrice Kerempuha" na VIRKASU

08. 02. 2010.

U srijedu, 10. veljače 2010. na 6. Virovitičkim kazališnim susretima, popularnom VIRKASU, kazalište "Gavella" gostuje sa predstavom "BaladePetrice Kerempuha" Miroslava Krleže, u režiji Franke Perković. U predstavi igraju Ivana Roščić, Sven Šestak, Đorđe Kukuljica, Ozren Grabarić, Franjo Dijak i Dijana Vidušin. Glazbu izvode Mojmir Novaković i Andor Vegh.

Otkazuje se večerašnja izvedba "Balada Petrice Kerempuha"

06. 02. 2010.

Večerašnja izvedba predstave "Balade Petrice Kerempuha" Miroslava Krleže, u režiji Franke Perković, otkazuje se zbog bolesti glumice. Kupljene
ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616.

"Slučajevi običnog ludila" zamijenjeni "Alabamom"

03. 02. 2010.

U petak, 5. veljače 2010. u 19,30 sati odigrat će se predstava "Alabama" Davora Špišića u režiji Daria Harjačeka, umjesto najavljene "Slučajevi običnog ludila". Do zamjene je došlo zbog bolesti glumca. Ulaznice kupljene za "Slučajeve običnog ludila" možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona 01 4864 616.

Otkazuje se večerašnja izvedba "Sna Ivanjske noći"

02. 02. 2010.

Večerašnja izvedba predstave "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, otkazuje se zbog bolesti glumice. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616. Sljedeći termini u kojima možete pogledati "San Ivanjske noći" su 18. i 22. veljače 2010.

Dramska umjetnica Helena Buljan obilježava 45 godina umjetničkog rada

26. 01. 2010.

U petak, 29. siječnja 2010. s početkom u 19,30 sati, izvedbom predstave "Orfej silazi" Tennesseeja Williamsa, u režiji Janusza Kice, Helena Buljan obilježit će 45 godina umjetničkog rada. Helena Buljan diplomirala je na zagrabačkoj Akademiji za kazališne umjetnosti 1964. godine i iste godine ulazi u ansambl kazališta "Gavella" u kojem ostvaruje mnogobrojne uloge. "Orfej silazi" nudi napet i nepredvidljiv zaplet, živopisnu galeriju slojevitih likova, među kojima ne postoje "glavni" i "sporedni", žestoke scene, inteligentan humor, oporu poeziju, erotičku prenapregnutost... U predstavi "Orfej silazi" igraju Jelena Miholjević, Biserka Ipša, Dragoljub Lazarov, Siniša Ružić, Antonija Stanišić, Perica Martinović, Helena Buljan, Boris Festini, Sven Medvešek, Marina Nemet, Anja Šovagović Despot, Ivica Vidović, Dražen Kühn, Ranko Zidarić i Dubravka Miletić. Predstava se igra u sklopu "Gavella i Europlakat Faira" i cijena ulaznice je 20 kuna.

Otkazuje se večerašnja izvedba predstave "San Ivanjske noći"

25. 01. 2010.

Večerašnja izvedba predstave "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, otkazuje se zbog bolesti glumice. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 014864 616.

Premijera "Alabame" Davora Špišića

11. 01. 2010.

U četvrtak, 14. siječnja 2010. u 19,30 sati u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "Alabama" Davora Špišića, u režiji Daria Harječeka. Tekst je dobio prvu nagradu "Marin Držić" Ministarstva kulture Republike Hrvatske za najbolji tekst 2008. godine. Jedan od najboljih hrvatskih tekstova napisanih u posljednjih nekoliko godina, "Alabama" Davora Špišića, potresna je, snažna i doljmljiva priča o "urbanoj Panoniji", kraju toplih, duhovitih i melankoličnih ljudi, koji su preživjeli rat, a sad pokušavaju preživjeti i poraće. Scenografi predstave i autori videa su Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić, kostimografkinja je Marita Ćopo, svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik, a glazbu potpisuje skupina "Svadbas". U "Alabami" igraju Filip Križan, Marina Nemet, Zoran Gogić, Antonija Stanišić Šperanda, Enes Vejzović, Perica Martinović i Darko Milas.

"Kaligula" sudjeluje na internacionalnom kazališnom festivalu u Bogoti

04. 01. 2010.

"Kaligula", predstava nastala u koprodukciji Kazališta "Gavella" i Pandur.Theatersa i režiji Tomaža Pandura, igrat će na sceni kazališta "Gavella", u petak, 8. siječnja 2010. a potom, u ožujku 2010. putuje na prestižni Festival Internacional de Teatro de Bogota u Kolumbiji. Redatelj predstave je Tomaž Pandur, dramaturginja Livija Pandur, scenografiju potpisuje grupa NUMEN, glazbu SILENCE, a kostime Angelina Atlagić. U predstavi igraju Livio Badurina, Sven Medvešek, Hrvoje Kobučar, Dijana Vidušin, Sven Šestak, Ozren Grabarić, Filip Križan, Vedran Živolić, Igor Kovač i Sivio Vovk. Rezervacija i prodaja ulaznica na blagajni kazališta "Gavella", ili na www.gavella.hr.