Premijera predstave "Zečja rupa"

20. 02. 2009.

U nedjelju 22. veljače 2009. u 20,00 sati na sceni Kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Zečja rupa" Davida Lindsaya Abairea, u režiji Marka Torjanca i produkciji Planet Arta. U predstavi nastaloj po drami koja je postala hit čim se pojavila na kazališnim daskama New Yorka, igraju Zrinka Cvitešić, Maja Posavec, Filip Juričić, Slavica Knežević i Filip Križan.

Svečana 50. izvedba "Četvrte sestre"

13. 02. 2009.

U subotu, 21. veljače 2009. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella" odigrat će se svečana 50. izvedba predstave "Četvrta sestra", nastale po tekstu Janusza Glowackog, u režiji Same M. Strelca. Ovaj naslov kazališta "Gavella" od svoje premijere u travnju 2007. proglašen je najboljom predstavom na 15. Festivalu glumca, na 32. Danima satire nagrađen je Zlatnim smijehom za najbolju predstavu, kao i glavnom nagradom za žensku ulogu, dodijeljenom Nataši Janjić, vidjela ga je, osim zagrebačke, i publika u Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu, Puli, Virovitici, Slavonskm Brodu, Zadru, Čakovcu, Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku. Tri sestre igraju Jelena Miholjević, Nataša Janjić i Bojana Gregorić Vejzović, a "naslovnu", četvrtu Nenad Cvetko, kojima će se na sceni pridružiti i Ivica Vidović, Dubravka Miletić, Boris Svrtan, Siniša Ružić, Vanja Drach, Ozren Grabarić, Hrvoje Klobučar i Franjo Dijak. Dramaturg je Dubravko Mihanović, scenograf Samo M. Strelec, a kostimograf Leo Kulaš.

Studio Cuculić osvojio prestižnu nagradu!

10. 02. 2009.

Studio Cuculić, stalni suradnik kazališta "Gavella" i autor vizualnog identiteta teatra u Frankopanskoj, osvojio je još jednu prestižnu nagradu, onu magazina HOW! Nakon osvojenih mnogobrojih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima upravo s vizualnim identitetom kazališta "Gavella", stigla je još jedna potvrda kvalitetne suradnje dizajnerskog studija Cuculić i kazališta "Gavella". Plakat za predstavu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova, u režiji Ozrena Prohića, koja je premijeru imala u studenom 2006., izabran je kao jedan od pobjednika natjecanja "HOW magazina".

Gostovanje Teatra Ludens u kazalištu "Gavella"

06. 02. 2009.

U ponedjeljak, 9. veljače 2009. u 19,30 sati u GDK "Gavella" gostuje novoosnovani "Ludens Teatar" iz Koprivnice sa predstavom "Normanovska osvajanja" Alana Ayckbourna u režiji Franke Perković- Gamulin,
hit komedija u kojoj gotovo svaki gledatelj, makar u samo jednom liku ili jednoj sceni može prepoznati
situaciju iz stvarnog života. U "Normanovskim osvajanjima" igraju Petar Leventić, Igor Kovač, Anita Matić-Delić, Jelena Hadži-Manev, Ozren Grabarić i Iva Visković. Redateljica je Franka Perković-Gamulin, scenografiju potpisuje Zlatko Kauzlarić-Atač, a kostimografiju Marita Ćopo.

Gostovanje JDP-a na sceni kazališta "Gavella"

02. 02. 2009.

U srijedu, 4. veljače 2009. u 19,30 sati, pod pokroviteljstvom Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, u GDK "Gavella" gostuje Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda sa predstavom "CANDIDE ili OPTIMIZAM" francuskog pisca i filozofa Voltairea. Redatelj ovog uprizorenja "Candida", Aleksandar Popovski, koristi Voltaireove misli o tragičnom stanju "najboljeg od svih svjetova" - ovog našeg - kako bi nam poručio da se maštom, dakle i kazalištem, još uvijek vrijedi boriti protiv sivila, te da emocije i danas imaju moć mijenjati stvari, jednako na sceni, kao i u životu, ukoliko smo spremni povjerovati u njih. U predstavi, između ostalih, igraju Nikola Đuričko, Bogdan Diklić, Nataša Tapušković, Goran Šušljik. Scenografiju potpisuje Sven Jonke, kostimografiju Lana Cvijanović, dramaturg predstave je Miloš Krečković, a autor glazbe Kiril Džajkovski.

Slijedi na repertoaru

no photo

Utorak, 19. ožujka 19:30 h

no photo

Srijeda, 20. ožujka 19:30 h

no photo

Četvrtak, 21. ožujka 19:30 h