Studio Cuculić nagrađen na dva međunarodna biennala plakata

19. 11. 2009.

Studio Cuculić, stalni suradnik kazališta "Gavella" i autor vizualnog identiteta teatra u Frankpanskoj, nagrađen je na dvama međunarodnim izložbama plakata za kazališne plakate predstava kazališta "Gavella". Na 10. Međunarodnom biennalu plakata u Teheranu, između 1800 pristiglih radova, nagrađeni su posebnim priznanjem za plakat predstave "Život je san" Pedra Calderona de la Barce, a na 12. Međunarodnom biennalu kazališnog plakata Teatra Wanda Siemaszkowa u Rzeszowu, u Poljskoj, osvojili su nagradu za plakat predstave "Ilijada 2001.", autorskog projekta Filipa Šovagovića. Studio Cuculić je studio za grafički dizajn i vizualne komunikacije, osnovan 2004. godine te je od samih početaka usmjeren u dva pravca, prema tržišnim komunikacijama i dizajnu za kulturu. O Studiju više možete saznati na www.studio-cuculic.hr.

Najavljen humanitarni koncert "Glumci pjevaju za Jana, Slavicu i Marka"

17. 11. 2009.

Tiskovnom konferencijom u Atriju kazališta "Gavella" najavljen je humanitrani koncert "Glumci pjevaju za Jana, Slavicu i Marka" koji će se održati na Velikoj sceni teatra u Frankopanskoj, u nedjelju, 29. studenog 2009. u 19,30 sati. Kao članovi-pjevači "Go-Go Swing Orkestra" nastupit će Goran Navojec, Anja Šovagović - Despot, Vedran Mlikota, Mila Elegović, Igor Mešin, Filip Šovagović i Iva Visković. Ulaznice se, po cijeni od 120,00 kuna, mogu kupiti na blagajni Kazališta.

Otkazuje se izvedba predstave "Orfej silazi"

13. 11. 2009.

Izvedba predstave "Orfej silazi" Tennessee Williamsa, u režiji Janusza Kice, kojom je Helena Buljan trebala obilježiti 45 godina umjetničkog rada, otkazuje se zbog bolesti glumice. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne 4864 616.

Obilježavanje 45 godina umjetničkog rada Helene Buljan

10. 11. 2009.

U subotu, 14. studenog 2009. s početkom u 19,30 sati, izvedbom predstave "Orfej silazi" Tennesseeja Williamsa, u režiji Janusza Kice, Helena Buljan obilježit će 45 godina umjetničkog rada. Helena Buljan diplomirala je na zagrabačkoj Akademiji za kazališne umjetnosti 1964. godine i iste godine ulazi u ansambl kazališta "Gavella" u kojem ostvaruje mnogobrojne uloge. Izazovan i poticajan dramski materijal teksta "Orfej silazi" predstavljen je u režiji Janusza Kice, prevoditelji Williamsove drame su Vinko Zgaga i Lada Kaštelan, koja je i dramaturginja predstave, scenografi su skupina NUMEN, kostimografkinja je Irena Sušac. U predstavi "Orfej silazi" igraju Jelena Miholjević, Biserka Ipša, Dragoljub Lazarov, Siniša Ružić, Antonija Stanišić, Perica Martinović, Helena Buljan, Boris Festini, Sven Medvešek, Marina Nemet, Anja Šovagović Despot, Ivica Vidović, Dražen Kühn, Ranko Zidarić i Dubravka Miletić. Nakon predstave će Goran Grgić, u ime HDDU-a Heleni Buljan uručiti prigodan poklon.

Humanitarni koncert "Glumci pjevaju za Jana, Slavicu i Marka"

06. 11. 2009.

U nedjelju 29. studenog 2009. u 19,30 sati u kazalištu "Gavella" Go-Go swing orkestar odžat će humanitarni koncert za pomoć pri liječenju u prometnoj nesreći stadalog Jana Torjanca. Ulaznice za koncert pod nazivom "Glumci pjevaju za Jana, Slavicu i Marka" od ponedjeljka, 9. studenog 2009. mogu se kupiti na blagajni kazališta "Gavella" po cijeni od 120,00 kuna.

Promjena redoslijeda premijernih izvedbi

09. 10. 2009.

Kazalište "Gavella" će, kako je i najavljeno, ove sezone premijerno odigrati šest naslova, od kojih je predstava "Barbelo, o psima i djeci" Biljane Srbljanović, u režiji Paola Magellija, premijeru imala 1. listopada 2009. Zbog nesretnog slučaja u obitelji glumice koja igra glavnu ulogu, premijera predstave "Alabama" Davora Špišića, u režiji Daria Harjačeka, bit će 14. siječnja 2010., umjesto, kako je najavljeno, u studenom 2009.

Slijedi na repertoaru

no photo

Utorak, 19. ožujka 19:30 h

no photo

Srijeda, 20. ožujka 19:30 h

no photo

Četvrtak, 21. ožujka 19:30 h