Studio Cuculić osvojio prestižnu nagradu!

10. 02. 2009.

Studio Cuculić, stalni suradnik kazališta "Gavella" i autor vizualnog identiteta teatra u Frankopanskoj, osvojio je još jednu prestižnu nagradu, onu magazina HOW! Nakon osvojenih mnogobrojih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima upravo s vizualnim identitetom kazališta "Gavella", stigla je još jedna potvrda kvalitetne suradnje dizajnerskog studija Cuculić i kazališta "Gavella". Plakat za predstavu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova, u režiji Ozrena Prohića, koja je premijeru imala u studenom 2006., izabran je kao jedan od pobjednika natjecanja "HOW magazina".

Gostovanje Teatra Ludens u kazalištu "Gavella"

06. 02. 2009.

U ponedjeljak, 9. veljače 2009. u 19,30 sati u GDK "Gavella" gostuje novoosnovani "Ludens Teatar" iz Koprivnice sa predstavom "Normanovska osvajanja" Alana Ayckbourna u režiji Franke Perković- Gamulin,
hit komedija u kojoj gotovo svaki gledatelj, makar u samo jednom liku ili jednoj sceni može prepoznati
situaciju iz stvarnog života. U "Normanovskim osvajanjima" igraju Petar Leventić, Igor Kovač, Anita Matić-Delić, Jelena Hadži-Manev, Ozren Grabarić i Iva Visković. Redateljica je Franka Perković-Gamulin, scenografiju potpisuje Zlatko Kauzlarić-Atač, a kostimografiju Marita Ćopo.

Gostovanje JDP-a na sceni kazališta "Gavella"

02. 02. 2009.

U srijedu, 4. veljače 2009. u 19,30 sati, pod pokroviteljstvom Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, u GDK "Gavella" gostuje Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda sa predstavom "CANDIDE ili OPTIMIZAM" francuskog pisca i filozofa Voltairea. Redatelj ovog uprizorenja "Candida", Aleksandar Popovski, koristi Voltaireove misli o tragičnom stanju "najboljeg od svih svjetova" - ovog našeg - kako bi nam poručio da se maštom, dakle i kazalištem, još uvijek vrijedi boriti protiv sivila, te da emocije i danas imaju moć mijenjati stvari, jednako na sceni, kao i u životu, ukoliko smo spremni povjerovati u njih. U predstavi, između ostalih, igraju Nikola Đuričko, Bogdan Diklić, Nataša Tapušković, Goran Šušljik. Scenografiju potpisuje Sven Jonke, kostimografiju Lana Cvijanović, dramaturg predstave je Miloš Krečković, a autor glazbe Kiril Džajkovski.

Premijera "Ilijade 2001."

30. 01. 2009.

U četvrtak, 29. siječnja 2009. u 19,30 sati premijerno je izvedena predstava "Ilijada 2001.", autorski projekt Filipa Šovagovića. Oslikavajući hrvatsku stvarnost kroz dijaloge koji se doimaju poput stenograma situacija kakve nas svakodnevno zarobljuju i ne dopuštaju nam da "se uobličimo", "Ilijada 2001." osvaja humorom, toplinom, neposrednošću i, što je najvažnije, vjerodostojnošću. Autorski projekt Filipa Šovagovića, koji pored teksta potpisuje i režiju te glazbu "Ilijade 2001.", deklarativno se odbija složiti s mišljenjem da je pesimizam naša nacionalna osobina, drsko nam dovikujući sa scene kako "Treba smislit' da se događa nešto lijepo."

"Mećava" na sceni Kazališta "Gavella"

13. 01. 2009.

U utorak, 20. siječnja 2009. u 19,30 sati pogledajte Puškinovu "Mećavu", opsegom neveliku (svega desetak stranica), ali značenjima bogatu pripovijetku koju je, u svojoj dramatizaciji, na scenu teatra u Frankopanskoj postavio Aleksandar Ogarjov. Lakoća spojena s uzvišenošću i humor stopljen s tragičnošću i ovdje nude mogućnost oblikovanja začudnog scenskog djela, u kojem su glumci (uglavnom mlađe generacije) kazališta "Gavella" uključeni u stvaranje egzotičnog scenskog svijeta, gdje ruske romance i glazba Sviridova i Vivaldija podcrtavaju bajkovite događaje iz jednog, kako je Puškin zapisao, "vremena dostojnog spomena".

"Kaligula" opet na sceni Kazališta "Gavella"

05. 01. 2009.

U Kazalištu "Gavella", 8., 9. i 10. siječnja 2009., u 19,30 sati, igrat će "Kaligula", predstava nastala u koprodukciji Kazališta "Gavella" i Pandur.Theatersa. Sastavši se na predlošku Alberta Camusa, Tomaž Pandur i desetero izvođača istražuju i oblikuju sumnje, zebnje, ushite i nadanja Kaligule, jednog od najozloglašenijih, ali i najzagonetnijih rimskih careva, po jednima luđaka i ubojice, a po drugima sanjara trajno zaluđenog Mjesecom. Rezervacija i prodaja ulaznica na blagajni GDK "Gavella", svakim danom osim nedjeljom od 9,30 do 19, 30 sati ili na brojeve telefona: blagajne + 385 (0)1 4864 616, ureda marketinga i
prodaje +385 (1) 4864 601 ili mailom na propaganda @gavella.hr.