U subotu, 8. studenog 2008. u DGK "Gavella" gostovat će Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja sa predstavom "O miševima i ljudima" Johna Steinbecka i režiji Same M. Strelca.
Redatelj uspješnice kazališta "Gavella", dosad višestruko nagrađivane "Četvrte sestre", Samo M. Strelec, na pozornici teatra u Frankopanskoj ovaj će nam put predstaviti svoju viziju vjerojatno najpoznatijeg dramskog teksta Johna Steinbecka, dobitnika Pulitzerove nagrade i Nobelove nagrade za književnost. Drama "O miševima i ljudima" oslikava Ameriku u vrijeme čuvene krize 30-ih, donoseći napetu, emotivnu i humorom obojanu priču o živopisnom putovanju dvojice sezonskih radnika, Georgea i Lennieja, koji će na jednoj farmi doživjeti nešto što će im zauvijek promijeniti život. Tekst "O miševima i ljudima" svoju je veliku popularnost potvrdio trima filmskim uprizorenjima, iz 1932., 1982. i 1992., od kojih je u posljednjem igrao i John Malkovich. I slovenska predstava, svojevrsni "scenski western", kroz
niz iznimnih uloga progovara o turbulentnom vremenu koje je uvelike sličilo ovom našem...
U predstavi igraju Aljoša Koltak, Tarek Rashid, Miro Podjed, Renato Jenček, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, scenografiju sam redatelj, Samo M. Strelec, a skladatelj je Uroš Damjan. Predstava će imati prijevod na hrvatski jezik.

Slijedi na repertoaru

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Srijeda, 17. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Četvrtak, 18. travnja 20:00 h

Medeja

Medeja

Petak, 19. travnja 19:30 h