Najava predstave "Cigla" Filipa Šovagovića

03. 05. 2019.

U petak, 03. svibnja 2019. konferencijom za medije najavili smo posljednju ovosezonsku premijeru u kazalištu "Gavella" – "Ciglu" Filipa Šovagovića, u režiji Krešimira Dolenčića.
Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, dramaturg Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, kostime Tea Bašić Erceg, glazbu Ivan Josip Skender.
U "Cigli" igraju: Filip Križan, Ranko Zidarić, Tena Nemet Brankov, Ivana Bolanča, Enes Vejzović, Ivan Grčić i Đorđe Kukuljica.
Premijera je u petak, 10. svibnja 2019.

"Kako je počeo rat na mom otoku" publika proglasila najboljom predstavom

30. 04. 2019.

Večeras je, dodjelom nagrada, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, zatvoren 29. Festival hrvatske drame Marulićevi dani. Predstavu "Kako je počeo rat na mom otoku", s prosječnom ocjenom - 4,72 publika je proglasila najboljom predstavom Festivala."Kako je počeo rat na mom otoku", film Vinka Brešana, nastao 1996. Uspio je progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši nevjerojatnih 342 tisuće gledatelja. A sada je "Otok" oživio i u kazalištu, u koprodukciji dvaju teatara - GDK "Gavella" i HNK u Šibeniku, kroz adaptaciju scenarija dramaturginje Željke Udovičić Pleština te u režiji Dražena Ferenčine.

"Pijani" u sklopu akcije "Gavella" - Last minute

25. 04. 2019.

U petak, 26. travnja, u sklopu akcije "Gavella" - Last minute pogledate predstavu "Pijani" po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 20 kuna. Za sve impulzivne, spontane, kampanjce ili one kojima su rokovnici i planeri išarani obavezama..

Otkazuje se izvedba predstave "Komšiluk naglavačke"

16. 04. 2019.

Otkazuje se Izvedba predstave "Komšiluik naglavačke" Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac, kojom je trebao početi Gavellin proljetni popust. Ulaznice možete vratiti ili zamijeniti za bilo koju drugu izvedbu na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na 01/4864616. Blagajna radi svaki dan od 10,00 do početka predstave.

Panel-diskusija na temu: "Je li obiteljsko nasilje problem čitavog društva?"

13. 04. 2019.

U kazalištu "Gavella", u petak, 12. travnja, nakon izvedbe predstave "Stela, poplava", održana je panel-diskusija pod nazivom – "Je li obiteljsko nasilje problem čitavog društva?"
Sudionici panela su bili Višnja Ljubičić - Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova; Nataša Koražija - ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, Anica Tomić – članica inicijative #spasime te Bruno Šimleša, sociolog i moderator.

Obljetnica smrti dr. Branka Gavelle

07. 04. 2019.

Kazališni redatelji, pedagog, teatrolog, kazališni kritičar i prevoditelj, dr. Banko Gavella, preminuo je 8. travnja 1962. godine. Dr. Branko Gavella utemeljitelj je Akademije za kazališnu umjetnost u Zagrebu, te jedan je od osnivača Zagrebačkog dramskog kazališta, danas Gradskog dramskog kazališta "Gavella".

Filip Križan nagrađen na 12. Gumbekovim danima

01. 04. 2019.

Na sinoć završenim 12. "Gumbekovim danima" Glumačke družine Histion, nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Filipu Križanu za interpretaciju Dječaka u predstavi "Sjećanje šume" Damira Karakaša u režiji Tamare Damjanović i produkciji kazališta "Gavella" . Iz U obrazloženju stoji: "Izvanredno balansirajući između naivnosti kojom Dječak zbog bolesti prima okrutnost sredine i svijeta mašte u kojem uspijeva ostvariti svoje snove Križan je ostvario kompleksnu ulogu koja slici odrastanja u okrutnom svijetu daje kompleksnost, poetičnost i scensku magiju."

Izvedba "Stele, poplave" za obitelj Roberta Budaka

28. 03. 2019.

Sav prihod izvedbe predstave "Stela, poplava" Dina Pešuta, u režiji Selme Spahić, koja će se održati u petak, 29. ožujka, donirat će se obitelji prerano preminulog glumca Roberta Budaka, člana ansambla ZeKaeMa.

"Sjećanje šume" u sklopu 12. "Gumbekovih dana" Glumačke družine Histrion

27. 03. 2019.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. predstava "Sjećanje šume" Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović igrat će u sklopu 12. "Gumbekovih dana" Glumačke družine Histrion.

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

27. 03. 2019.

Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Akcija je to koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Pisanje hrvatske poruke organiziralo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), ove godine dodijelivši tu čast Ozrenu Prohiću.