"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" na Festivalu de Almada u Lisabonu

05. 07. 2018.

U subotu, 7. i nedjelju, 8. srpnja predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" bit će izvedena na renomiranom, 35. izdanju Festivala de Almada u Lisabonu, osnovanom 1984. godine, najznačajnijem internacionalnom kazališnom festivalu u Portugalu

Predstava "Kralj Rikard III." gostuje na dva festivala u Makedoniji

21. 06. 2018.

Predstava "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, čija je premijera bila u prosincu prošle godine, odlazi na dva značajna festivala u Makedoniju - u Skopje i Bitolu.U Makedonskom narodnom teatru igrat će u petak, 22 lipnja u sklopu "Skopskog leta", a u nedjelju, 24. lipnja u Narodnom teatru Bitola u sklopu "Bitola Shakespeare Festivala".

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" nagrađeno sa pet nagrada na 42. Danima satire

21. 06. 2018.

Na 42. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 21. lipnja, predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" Jöela Pommerata, u režiji Paola Magellija, osvojila je čak pet nagrada.

Dodijeljene nagrade "Gavella & Europlakat Faira" 2018.

20. 06. 2018.

U srijedu, 20. lipnja 2018., u 20,00 sati, prije izvedbe predstave "Kao na nebu" Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella & Europlakat Faira" u sezoni 2017./2018. I ove godine dodijelili smo tri nagrade, dvije glumačke i nagradu portala Studentski.hr najboljoj predstavi. Portal Studentski.hr nagrađuje predstavu – "Sjećanje šume", a A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Vesna Mikšec, Snježana Tonković Fernežir, Mario Božićek, Vanja Gredelj, Margita Ledenko Rukavina, Ivana Schenner i Leo Pleše. Glumica sezone kazališta "Gavella" je Martina Čvek! "Ekspresivno i artikulirano, ona svoje uloge igra cijelim tijelom, licem, glasom, pogledom... Emocije koje nam donosi su kompleksne i jasne te nam se čini da bismo i sami u takvoj situaciji osjetili isto. Vodeći sebe i nas od rezignacije do ushićenja, ova glumica osvojila nas je svojom vitalnošću i zrelošću, čvrstinom i krhkošću."
Glumac sezone kazališta "Gavella" je Đorđe Kukuljica!
"Istodobno odlučan i blag, slojevit u odnosima i snažan u emocijama, koje s lakoćom, izravno, prenosi na gledatelje, ovaj glumac cijelim svojim izvedbenim bićem donosi duh djela na pozornicu, ponekad sabito i naizgled povučeno, ponekad verbalno opsežnije, pa i filozofično, no uvijek živo i dirljivo."

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" u sklopu 42. "Dana satire"

07. 06. 2018.

U četvrtak, 14. lipnja 2018. predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" bit će izvedena u sklopu 42. "Dana satire" Satiričkog kazališta Kerempuh. Predstavu je režirao Paolo Magelli, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenografiju potpisuje Lorenzo Banci, kostime Marita Ćopo, autor glazbe je Ljupčo Konstantinov, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Janko Rakoš, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Igor Kovač.

Kazalište "Gavella" osnovano prije 65 godina

29. 05. 2018.

Na današnji dan, 29. svibnja 1953., osnovano je Zagrebačko dramsko kazalište današnje Gradsko dramsko kazalište "Gavella". Skupština grada osnovala je novo kazalište a za direktora imenovala dramatičara, glumca i redatelja Peru Budaka. Zagrebačko dramsko kazalište je 1970. preimenovano u Dramsko kazalište "Gavella".

"Gavella i Europlakar fair" 2018.

25. 05. 2018.

U petak, 1. lipnja 2018. izvedbom predstave "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca započinje "Gavella i Europlakat Fair", festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10, a koje će publika, tijekom skoro tri tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!I ove će se godine na završnoj večeri dodijeliti čak tri nagrade; najbolju glumicu i najboljeg glumca u predstavama premijerno izvedenim ove sezone izabrat će prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja, a najbolju predstavu sezone odabrat će žiri portala Studentski.hr.

Antonija Stanišić Šperanda nagrađena na 25. Festivalu glumca

21. 05. 2018.

U nedjelju, 20. svibnja, dodjelom nagrada u Iloku, završen je jubilarni 25. Festival glumca. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu dobila je Antonija Stanišić Šperanda za ulogu Alke Tesla, Ann Lizzie Gillespie i Mileva Einstein u predstavi "Tesla Anonimus", autorskom projektu Filipa Šovagovića.

Šibenska premijera predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

14. 05. 2018.

U ponedjeljak, 14. svibnja 2018., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana je praizvedba predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" Ive i Vinka Brešana, u režiji Dražena Ferenčine.

Premijera predstave "Slikari rudari" Leeja Halla u režiji Same M. Streleca

07. 05. 2018.

U petak, 11. svibnja 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas premijera predstave "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca.