Otkazuje se gostovanje "Kaosa iza kulisa"

12. 05. 2017.

Izvedba predstave "Kaos iza kulisa" Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca, koja se trebala odigrati u ponedjeljak, 15. svibnja, otkazuje se zbog bolesti glumca. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, svakim danom od 9,30 do 19,30 ili na broj telefona 4864 616.

Premijera predstave "Nevidljivi" Tene Štivičić

08. 05. 2017.

U četvrtak, 11. svibnja 2017. u kazalištu "Gavella" premijerno će biti izvedena predstava "Nevidljivi" Tene Štivičić, u režiji Matjaža Pograjca.
"Nevidljivi" Tene Štivičić dosad su neizvođeni u hrvatskom kazalištu, a razlog tome možda treba potražiti u činjenici da je riječ o drami, izvorno napisanoj na engleskom jeziku ("Invisible", 2011.), koja se, tada kada je nastala, svojom tematikom i poljem interesa direktno obraćala ponajprije britanskoj kazališnoj publici. Stvari su se u međuvremenu promijenile, a ono o čemu govore "Nevidljivi" postalo je sveeuropskom temom. "...ova autorica zadivljuje svojom scenskom imaginacijom, briljirajući oštroumnošću seciranja imigrantskoga problema, na način malo kada viđen u modernoj dramaturgiji.", zapisao je Igor Mandić na poleđini knjige triju drama Tene Štivičić, uočavajući postupak kojim njeni protagonisti, izgnani, odbjegli, odbačeni ljudi s Istoka, koji u Velikoj Britaniji vide obećanu zemlju, postaju tek zbunjeni epizodisti globalnih političko-ekonomskih zbivanja, ali i vlastitih života. Već popis likova jasno naznačuje kako stoje stvari: postoji "Tvrđava Europa", kamo pripadaju dobrostojeće, situirane osobe iz više građanske klase zemalja Zapada, te postoje "Drugi", što na isti taj Zapad stižu iz svojih domovina izmučenih ratom i besperspektivnošću.
Predstavu režira Matjaž Pograjc, istaknuti slovenski redatelj (1967.), dobitnik nagrada poput Grand Prix Bagnolet, Pariz; Nagrade za posebna dostignuća na Borštnikovom srečanju; Prešernove nagrade za režiju; Nagrade za najboljeg koreografa-redatelja New York Timesa Nagrade Villanueva na Kubi; Nagrade Marul za režiju predstave Fragile! na Marulićevim danima; Grand prixa Borštnikovog srečanja za Fragile! i drugih. Dramaturg je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Tomaž Štrucl, kostime Marita Ćopo, koreograf je Branko Potočan, autor glazbe je Marko Brdnik, a oblikovatelj videa Luka Dekleva, a svjetla Zdravko Stolnik.U predstavi igraju Ozren Grabarić, Nataša Janjić, Sven Medvešek, Bojana Gregorić Vejzović, Enes Vejzović, Ana Kvrgić, Živko Anočić, Martina Čvek, Franjo Dijak, Anja Đurinović, Ivana Bolanča , Nikola Baće, Darko Milas, Filip Križan i Dijana Vidušin.

Otkazuje se večerašnja izvedba predstave "Gospođa Bovary"

25. 04. 2017.

Izvedba predstave "Gospođa Bovary", koja se trebala odigrati večeras, u utorak, 25. travnja, otkazuje se zbog bolesti glumca. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, svakim danom od 9,30 do 19,30 ili na broj telefona 4864 616. Sljedeća izvedba je u utorak, 16. svibnja 2017.

"Komet" u suradnji s Udrugom "Zamisli"

24. 04. 2017.

Udruga "Zamisli" i kazalište "Gavella" nastavljaju s izvođenjem predstava prilagođenih osobama oštećenog vida. U četvrtak, 27. travnja, izvest će se predstava "Komet" Justine del Corte, u režiji Aide Bukvić. Evo što poručuju iz udruge "Zamisli":

"Prilagođena je i dvanaesta predstava kazališta "Gavella" - "Komet"! Udruga Zamisli i ovog puta vodi osobe oštećenog vida u kazalište, a u četvrtak ćemo vidjeti što se dogodi kada se pojavi komet. Novost je da od ovog mjeseca Udruga Zamisli surađuje s Centrom za Audiodeskripcije koji preuzima izvođenje cjelokupne produkcije prilagodbe. "Predstava mi se izuzetno svidjela," rekao je Antonio Pavlović, urednik iz Centra za Audiodeskripcije. "Opisao bih je kao, meni barem, baš Gavellinu, na trenutke ozbiljnu, na trenutke zabavnu, na trenutke sjetnu. Siguran sam da će se svidjeti svima." Pa idemo onda i mi svi vidjeti što se to dogodi kada se na nebu pojavi komet, a kažu da će biti u četvrtak u 19,30 sati!"

Treći dani Ogranka mladih

19. 04. 2017.

Na Sceni 121, od 20. do 22. travnja 2017. održat će se 3. Dani ogranka mladih. Svečano otvaranje bit će u četvrtak, 20. travnja u 10,00 sati, a od 10,30 izvest će se koncertno čitanje drame Kristine Kegljen "Klupko" u režiji Ive Srnec. U 21,30 održat će se večer poezije posvećena Voltairu.Drugog dana, u petak, 21. travnja, u 10,30 održat će se okrugli stol na temu "Utjecaj porezene reforme na umjetničke ugovore" koji će voditi Iva Srnec.U 16,00 sati izvest će se šest kratkih predstava zajedničkog naziva "Klupa u parku" a to su: "Djevojka, šestar, Nevidljiva i Rodbina" Marije Dejanović, u režiji Lovre Krsnika; "Čvorak i usnuli"Lucije Klarik u režiji Filipa Povrženića; "Nenad X" Anite Čeko, u režiji Morane Novosel; "Molim vas, sjednite!" Marina Pelaića, u režiji Tene Orečić Tonković; "Nekoliko trenutaka prije sreće" Nikolne Rafaj, u režiji Arije Rizvić te "Melita, Karmen, labudica… kako vam drago" Ivane Mijić Vulinović i režiji Christiana Jalžečića.U subotu, 22. travnja u 16,00 sati Ivana Giove Župe izvest će dramu Meri Bauk "Ja sam dama" u režiji Petra Buljevića. Treći dani Ogranka mladih završit će kazališnim kvizom kojeg će voditi Šiško Horvat Majcan a koji će započeti u 17,00 sati.

Komemoracija u spomen na Tomislava Židaka

17. 04. 2017.

U utorak, 18. travnja 2017. u 11,00 sati, u kazalištu "Gavella" održat će se komemoracija u spomen na Tomislava Židaka, doajena hrvatskog sportskog novinarstva. Na komemoraciji će govoriti Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista, Miroslav Ćiro Blažević, hrvatski nogometni stručnjak, Krešimir Bagić, predstojnik Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Anton Samovojska, sportski novinar i komentator. Odabrane citate iz kolumni Tomislava Židaka čitat će Zlatko Vitez.

Radno vrijeme blagajne 11.travnja 2017.

11. 04. 2017.

Danas, u utorak, 11. travnja 2017. blagajna će radti od 9,30 do 13,00 sati te od 16,00 sati do početka predstave.

Udruga Europa Donna Hrvatska u suradnji s GDK "Gavella" za projekt DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT

31. 03. 2017.

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. Europa donna Hrvatska u suradnji s kazalištem "Gavella" organizira izvedbu predstave "Komet" Justine del Corte, u režiji Aide Bukvić.Udruga Europa Donna Hrvatska je neovisna i neprofitna organizacija članica Europske koalicije za borbu protiv raka dojke. Cilj udruge je promoviranje edukacije populacije o prisutnosti raka dojke, te promoviranje prevencije s ciljem ranog otkrivanja raka dojke i poticanje kvalitetnog liječenja. Kupnjom ulaznica za izvedbu predstave "Komet" 10. Travnja u 19,30 sati podržavate projekt DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.
U ovoj humanitarnoj akciji možete sudjelovati kupovinom jedanog paketa ulaznica u iznosu od 1.000 kuna koji uključuje 10 ulaznica ili pojedinačnom kupovinom ulaznica pa cijeni od 75,00 kuna. Vašu donaciju možete izvršiti uplatom na račun: IBAN HR6423600001501239797. Sve dodatne informacije i ulaznice možete zatražiti kod gospođe Gordane Vuković na broj telefona 091/ 9718 505.

"Umišljeni bolesnik" u suradnji s udrugom "Zamisli"

30. 03. 2017.

Udruga "Zamisli" i kazalište "Gavella" nastavljaju s izvođenjem predstava prilagođenih osobama oštećenog vida. U četvrtak, 30. ožujka, izvest će se predstava "Umišljeni bolesnik" J.B.P, Molierea, u režiji Krešimira Dolenčića.

Premijera predstave "Srce veće od ruku"

27. 03. 2017.

U utorak, 28. ožujka 2017. u kazalištu "Gavella" premijerno će biti izvedena predstava "Srce veće od ruku" Elvisa Bošnjaka, u režiji Tamare Damjanović.

Nakon "Nosi nas rijeka" kazalište "Gavella" odlučilo je postaviti, ovaj put na Scenu 121, još jednu dramu splitskog glumca i pisca Elvisa Bošnjaka, "Srce veće od ruku". Napuštajući zavičajni teritorij kojem je posvetio "Nosi nas rijeka", Bošnjak se otiskuje u scensko rastvaranje muško-ženskih odnosa, najprije višestruko izvođenom dramom "Hajdemo skakati po tim oblacima", a zatim i tekstom "Srce veće od ruku". Kombinacijom "unutrašnjih" i "vanjskih" dijaloga, kroz glumački intenzivan, zgusnut materijal, vođeni smo poznatim nam, ali i iznenađujućim toposima ne samo ljubavnih veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, doživljenog i žuđenog, između sebeljublja i potrebe da (se) dajemo, da volimo i da budemo voljeni. "Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli. Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Njihova opsesija prerasta u gubitak identiteta. Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad kojom izjedaju i sebe i svoju ljubav. Ljubav postaje njihov demon. Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje. Ovaj kratak sadržaj drame "Srce veće od ruku" upućuje na tekst pun prevrata. Ali to je varka, koju može ponuditi spretno napisan kratak sadržaj." Zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.
U predstavi, u režiji i izboru glazbe Tamare Damjanović, mlade redateljice koja nas je sa svojim radom upoznala izuzetnom predstavom "Proletio je tihi anđeo" - kao Žena, Muž, Prijateljica i Prijatelj, igraju Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić. Tamara Damjanović potpisuje režiju i izbor glazbe, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.